hola@obliques.cat

Com saber si la meva entitat aposta pels feminismes? 5 preguntes a fer-se

De fet, ens n’hauríem de fer moltíssimes més, però per a nosaltres hi ha 5 preguntes claus que cal fer-nos, i que n’engloben moltes més. Creiem que és imprescindible superar l’anàlisi de la paritat a les organitzacions per analitzar les relacions de poder, les prioritats, el model d’economia i d’organització que promovem i com ens relacionem.

Aquí a sota teniu les 5 preguntes claus a fer-nos per iniciar una transició cap a una organització més feminista.

  1. La justícia de gènere és una prioritat i està a l’ADN de la meva organització? Estem alineades amb les agendes feministes i treballem en aliança amb el moviment feminista?
  2. Som una organització formada per persones que representin la diversitat de la nostra societat? Com treballem amb el moviment antiracista?
  3. Hi ha una gestió equitativa dels poders o una revisió permanent de qui ostenta els poders des d’una òptica interseccional? Promovem “lideratges” transformadors?
  4. El nostre model de treball es basa en garantir la coresponsabilitat en tots els espais de vida de les persones que en formem part?
  5. Gestionem els conflictes i ho fem des de les cures i el benestar col·lectiu?

Us atreviu a debatre aquestes preguntes amb les persones amb qui compartiu espais? Si ho voleu, nosaltres us hi acompanyem!