hola@obliques.cat

Què vull, un pla d’igualtat o una transició feminista?

Decidir si s’opta per un pla d’igualtat o una transició organitzativa feminista és una decisió que cada organització ha de prendre. Per fer-ho, segurament valorarà si compta amb més de 50 treballadors/es i ha de complir amb la normativa vigent que obliga a tenir un pla d’igualtat, i també caldrà que es plantegi quin objectiu persegueix, -la igualtat d’oportunitats entre homes i dones o esdevenir una organització feminista?-, també cal que pensi quins recursos humans i econòmics té per tirar-ho endavant, el temps que hi vol destinar; etc.

Per ajudar-vos en aquesta decisió, a continuació, llistem els 3 requisits que caldrà complir per poder iniciar una transició organitzativa feminista com cal:

  1. Una part de les persones que formen part de l’organització ja tenen consciència feminista 
  2. L’organització té, com a mínim, una aposta política bàsica pels feminismes
  3. L’organització està compromesa amb el procés de transició i compta amb els recursos i temps necessaris per tirar-ho endavant 

Aquests requisits es poden donar tant en organitzacions del tercer sector, en cooperatives, col·lectius de base o empreses, però són imprescindibles perquè qualsevol transició organitzativa feminista tingui garanties d’èxit. Així doncs, cal que analitzem si la nostra organització compleix amb els requisits anteriors abans de decidir si s’opta per un pla d’igualtat o una transició organitzativa feminista!!!