Per què volem acompanyar els processos de canvi de les organitzacions socials?

Per què volem acompanyar els processos de canvi de les organitzacions socials?

Aquest és un article per explicar d’on surt Obliqües i per què tenim aquesta dèria d’organitzar i enfocar estratègicament els projectes.

Perquè volem justícia global

Sabem que vivim en un país amb moltíssimes organitzacions de diferent tipus i amb uns moviments socials actius i de gran trajectòria. Per construir democràcies fortes, inclusives, participatives i diverses necessitem que les organitzacions i moviments socials siguin el motor que les impulsi. Per això volem contribuir a enfortir-los i volem dotar-nos d’eines per tenir més impacte i poder de canvi.

Perquè volem organitzacions més feministes

A Catalunya, el feminisme està a l’alça però cal veure com això es tradueix en les estructures internes de les nostres organitzacions i en com treballem en cooperació amb organitzacions d’altres zones del món. Creiem fermament que l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans pot contribuir a què les organitzacions incorporem la perspectiva de gènere i interseccional a la nostra estructura i els nostres projectes i que alhora, enfoquem la nostra acció no només a la sensibilització sinó també a la incidència política i la defensa dels drets.

Perquè ho tenim per mà

Aquest 2019 hem decidit donar-nos un nom i crear una pàgina web, però això no ve d’ara, sinó que portem anys dedicant-nos a la consultoria de gènere i repensant estratègicament els projectes de les organitzacions on hem treballat. Ho podeu preguntar a les nostres companyes del Servei Civil Internacional i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya!

Perquè ens hi sentim còmodes

Nosaltres mateixes formem part de diferents col·lectius i organitzacions i quan hi treballem ens hi sentim com a casa. A trets generals, sabem com funcionem les organitzacions, com parlem i d’on coixegem i per això ens adaptem ràpidament al context on treballem. I a part, sabem que en traiem noves amistats molt fàcilment, i això no té preu!

Perquè ens ho passem molt bé fent-ho

Ens ho diuen sovint, que som com la Mary Poppins, perquè ens encanta posar ordre allà on anem i fer-ho de forma alegre i creativa. Per això creiem que podem ajudar les organitzacions a enfocar els seus projectes, i que així tinguin un major impacte a llarg termini, i quan això passa, ens fa molt felices.