hola@obliques.cat

Per què volem acompanyar els processos de canvi de les organitzacions socials?

Aquest és un article per explicar d’on surt Obliqües i per què tenim aquesta dèria d’organitzar i enfocar estratègicament els projectes.

Perquè volem justícia global

Sabem que vivim en un país amb moltíssimes organitzacions de diferent tipus i amb uns moviments socials actius i de gran trajectòria. Per construir democràcies fortes, inclusives, participatives i diverses necessitem que les organitzacions i moviments socials siguin el motor que les impulsi. Per això volem contribuir a enfortir-los i volem dotar-nos d’eines per tenir més impacte i poder de canvi.

Perquè volem organitzacions més feministes

A Catalunya, el feminisme està a l’alça però cal veure com això es tradueix en les estructures internes de les nostres organitzacions i en com treballem en cooperació amb organitzacions d’altres zones del món. Creiem fermament que l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans pot contribuir a què les organitzacions incorporem la perspectiva de gènere i interseccional a la nostra estructura i els nostres projectes i que alhora, enfoquem la nostra acció no només a la sensibilització sinó també a la incidència política i la defensa dels drets.

Perquè ho tenim per mà

Aquest 2019 hem decidit donar-nos un nom i crear una pàgina web, però això no ve d’ara, sinó que portem anys dedicant-nos a la consultoria de gènere i repensant estratègicament els projectes de les organitzacions on hem treballat. Ho podeu preguntar a les nostres companyes del Servei Civil Internacional i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya!

Perquè ens hi sentim còmodes

Nosaltres mateixes formem part de diferents col·lectius i organitzacions i quan hi treballem ens hi sentim com a casa. A trets generals, sabem com funcionem les organitzacions, com parlem i d’on coixegem i per això ens adaptem ràpidament al context on treballem. I a part, sabem que en traiem noves amistats molt fàcilment, i això no té preu!

Perquè ens ho passem molt bé fent-ho

Ens ho diuen sovint, que som com la Mary Poppins, perquè ens encanta posar ordre allà on anem i fer-ho de forma alegre i creativa. Per això creiem que podem ajudar les organitzacions a enfocar els seus projectes, i que així tinguin un major impacte a llarg termini, i quan això passa, ens fa molt felices.