-ASSESSORAMENT-FEMINISMES 
DRETS HUMANS 
JUSTÍCIA GLOBAL

–Nosaltres–

Som dues amigues i companyes de feina capficades en la necessitat de canviar internament les nostres organitzacions, en planificar projectes socials estratègicament, impulsar més campanyes d’incidència a casa nostra i en fer-ho tot des d’una perspectiva feminista i creativa.

Júlia Granell Barberà

Crec en el potencial i la necessitat de crear realitats més feministes. He treballat en organitzacions de justícia global com el Servei Civil Internacional, Novact – Institut Internacional per l’Acció Noviolenta (coordinant el Centre de Recursos en Drets Humans de Barcelona) o Lafede.cat. En l’àmbit de l’ESS, vaig ser una de les creadores de Matriu, he format part de la XES durant els incis del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores i de l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp. Aquestes experiències i també l’activisme m’han permès desenvolupar eines per acompanyar a les organitzacions a transformar-se des de les arrels. 

Elisabet Puigdollers Mas

Estic convençuda del poder de la gent per generar canvis i per això m’agrada pensar campanyes amb impacte social, creatives i divertides. Ajudo les organitzacions a treballar estratègicament, a reenfocar els seus projectes i a definir plans d’acció que les il·lusionin, siguin assumibles i tinguin impacte. He après tot el que sé als moviments socials on he col·laborat, treballant al Servei Civil Internacional, al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i a Ben&Jerry’s així com anant al teatre, a exposicions i escoltant a tota la gent de la meva vida. Sóc una enamorada del flamenc i del meu poble, Cardedeu.

Col·laboradores

Dels feminismes hem après que juntes som més fortes. Ens agrada treballar en xarxa i per això comptem amb col·laboradores especialitzades en diferents temàtiques. 

Marta Pérez Fargas

Comunicació feminista

De petita deia que tenia la llengua cansada de tant parlar. Des d’aleshores que comunico. Amb els anys he après a incorporar-hi la perspectiva feminista, de drets humans i de transformació social. Aprenentatges que dec als moviments socials de base, formant part de projectes comunitaris al barri de Poble Sec, a les organitzacions socials en defensa dels drets humans, com a responsable de comunicació al Servei Civil Internacional, i ara a l’Observatori del Deute en la Globalització. Col·laboro a Obliqües des de l’experiència pràctica, aportant més preguntes que respostes.

Clara Giberga Fernández

Facilitació de grups 

M’encanta el que passa quan un grup es troba en cercle.
Després d’anys d’activisme i feina al moviment associatiu juvenil (SCI, CNJC, COCAT, Nexes) vaig emprendre el vol per compte propi per dedicar-me plenament al que m’apassiona: facilitar grups, fer formacions sobre feminisme, pau i DDHH, acompanyar processos participatius i de desenvolupament organitzacional o crear materials pedagògics. M’agrada generar espais de caliu per mirar cap endins i cap enfora. No seria res sense la meva genteta, la música i la xocolata.

-Què sabem fer millor-

Posar ordre en el desordre

Tenim el síndrome de la Mary Poppins, ens agrada arribar a un lloc, conèixe’l, entendre què cal millorar per assolir els objectius, donar eines per fer-ho, assegurar-nos que funcionen i tornar a començar a un altre lloc.

Enfocar estratègicament

Som fans del «menys és més», per això ajudem a definir projectes en clau estratègica, prioritzant els de gran impacte transformador i deixant els bolets per a la muntanya. Ens enfoquem a solucions pràctiques i sostenibles.

Acompanyar processos

Ens agrada compartir un cafè amb vosaltres i entendre les relacions que configuren la vostra organització. Creiem que el benestar i la cohesió de grup són imprescindibles per assolir canvis reals i projectes potents.

Passar-nos-ho bé

«Si no podem ballar, no és la nostra revolució». Nosaltres treballem incorporant l’art i la creativitat en els nostres projectes i ho fem amb alegria, molt d’humor i cuidant-nos sempre. Volem fer-ho amb vosaltres i que vosaltres també us sumeu a aquesta revolució.

-Amb qui hem treballat-

Consell Nacional de la Joventut de Catalunya- Transició organitzativa feminista

Institut Hegoa – Diagnosi participatiu de gènere

Escoltes Catalans – Transició organitzativa feminista

Llegir-ne més

Enginyeria Sense Fronteres – Material de formació per incorporar l’enfocament de genere i impulsar transicions feministes

Lafede.cat- Consultoria del cicle “Renovem les estratègies d’incidència política”

Llegir-ne més

Escoltes Catalans – Guia per incorporar l’EGiBDH als projectes educatius

Llegir-ne més

Novact- Formació per incorporar un enfocament feminista (EGiBDH)

Llegir-ne més

CJB / CRAJ: Acompanyament en clau feminista per a entitats juvenils (2 edicions)

Llegir-ne més

Lafede.cat – Elaboració del Pla Estratègic 2020-24

Llegir-ne més

CRAJ – Formació: Com impulsem projectes transformadors des de l’EGiBDH?

Llegir-ne més

Lafede.cat – Formació: La Justícia Global, un repte per a les entitats socials (2 edicions)

Llegir-ne més

UPF – Formació: Activisme amb perspectiva feminista (5 edicions)

Llegir-ne més

Fundació Escolta Josep Carol- Acompanyament per incorporar una perspectiva feminista

La Ciutat Invisible / Associació Mediona et cuida – Espai de pràctiques feministes

Deba-t.org – Acompanyament per incorporar pràctiques més feministes

Llegir-ne més

Casal Popular Lina Òdena- Acompanyament per incorporar pràctiques més feministes

-El nostre granet de sorra-

«Si sou un col·lectiu amb pocs recursos però amb moltes ganes d’impulsar una campanya d’incidència, us oferim un assessorament gratuït de 2 hores»