-ASSESSO_ 
RAMENT
EN
JUSTÍCIA

GLOBAL-

-La nostra proposta-

Volem un món amb major justícia global. Per això, acompanyem organitzacions i defensores de drets humans en la millora de les seves campanyes i projectes. També impulsem processos de transició organitzativa feminista. Ho fem promovent l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans i les noves narratives comunicatives. Oferim serveis de consultoria i formació que aportin solucions pràctiques i creatives

Transicions Organitzatives Feministes

Acompanyem processos de transició cap a estructures més equitatives, diverses i democràtiques que modifiquin les relacions de poder dins de les organitzacions.

Agendes feministes

Assessorem a organitzacions de tot tipus i administracions públiques en la incorporació transversal de l’Enfocament de Gènere i dels reclams del moviment feminista en els seus plans d’acció i projectes.

Enfocament Basat en Drets Humans

Impulsem la seva aplicació en projectes i campanyes per defensar els drets humans des d’una òptica transformadora, fent que els col·lectius a qui es vulneren els drets siguin els protagonistes del canvi. Per fer-ho, oferim eines d’incidència social i política.

Noves Narratives

Apostem per una nova forma de comunicar que permeti reduir la polarització social, sumar aliances establint punts en comú entre la ciutadania i alhora millorar l’impacte de les campanyes.

-Nosaltres-

Obliqües som tres amigues i companyes de feina, capficades en planificar projectes socials estratègicament, en la necessitat d’impulsar més campanyes d’incidència a casa nostra i en fer-ho tot des d’una perspectiva feminista i creativa

Júlia Granell Barberà

Co-creadora

Crec en el potencial de les organitzacions, la transformació feminista i les campanyes d’incidència per la defensa dels drets humans. La meva experiència m’ha donat eines que em mouen a acompanyar col·lectius, posant els feminismes al centre i impulsant processos de transició organitzativa feminista. He format part d’organitzacions de justícia global com el Servei Civil Internacional, la XES (amb els inicis del FSMET), Novact – Institut Internacional per l’Acció Noviolenta o Lafede.cat. He estat una de les creadores de Matriu i activista a diferents col·lectius. Treballo des del plaer i m’agrada celebrar la vida en col·lectiu. 

Elisabet Puigdollers Mas

Co-creadora

Disenyo, coordino i acompanyo projectes socials diversos, sempre des d’una òptica feminista i de drets humans. M’agrada pensar campanyes amb impacte social, creatives i divertides. Per això ajudo les organitzacions a treballar estratègicament, a reenfocar els seus projectes i a definir plans d’acció que les il·lusionin i siguin assumibles.
He après tot el que sé als moviments socials on he col·laborat, treballant al Servei Civil Internacional, al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i a Ben&Jerry’s així com anant al teatre, a exposicions i escoltant a tota la gent de la meva vida. Sóc una enamorada del flamenc i del meu poble, Cardedeu.

Marta Pérez Fargas

Col·laboradora

De petita deia que tenia la llengua cansada de tant parlar. Des d’aleshores que comunico. Amb els anys he après a incorporar-hi la perspectiva feminista, de drets humans i de transformació social. Aprenentatges que dec als moviments socials de base, formant part de projectes comunitaris al barri de Poble Sec, a les organitzacions socials en defensa dels drets humans, com a responsable de comunicació al Servei Civil Internacional, i ara també al món del cooperativisme, treballant a Colectic. Col·laboro a Obliqües des de l’experiència pràctica, aportant més preguntes que respostes.

-Els nostres valors-

FEMINISMES

Volem una societat sense relacions i estructures de poder desiguals entre els gèneres, on poder construir amb llibertat la pròpia identitat i on la violència masclista no hi tingui cabuda. 

MÉS INFO!

DECOLONIALITAT

Treballem des de la pròpia responsabilitat per posar fi a les discriminacions estructurals i les desigualtats de poder entre les persones blanques occidentals i les persones racialitzades.

MÉS INFO!

EQUITAT

Volem una societat on la riquesa es reparteixi de forma proporcional i justa entre les persones, en base a les seves diferents necessitats i punts de partida desiguals, per tal d’obtenir una igualtat real. 

MÉS INFO!

SOSTENIBILITAT

Creiem en la sostenibilitat de la vida i en les economies feministes i ecologistes. Per això volem posar la reproducció de vides dignes i de l’ecosistema on habitem al centre del sistema.

MÉS INFO!

Com ens financem

A partir dels projectes que se’ns encarreguen i també acceptem finançament provinent d’institucions públiques així com de fundacions privades progressistes i/o fons financers transformadors i donacions. Volem ser sostenibles i independents econòmicament i per això busquem l’equilibri entre les diferents fonts de finançament.