Formació

Ens agraden aquelles formacions que utilitzen metodologies diverses i creatives, deixant de banda els dogmatismes, obrint-nos a les múltiples formes d’entendre el món, en un espai curós i sempre des del respecte als drets humans i la recerca de la justícia global.

PERSPECTIVA FEMINISTA 

N’hi ha prou amb un Pla d’Igualtat a l’entitat per ser més feministes?
És un primer pas però amb aquesta formació volem parlar de canvis organitzacionals feministes, què són i què comporten així com explicar-vos què és l’Enfocament de Gènere i donar-vos una pinzellada de com incorporar-lo a la vostra entitat. 

EINES PER A LA INCIDÈNCIA

Us agradaria impulsar campanyes d’incidència social i política?
En aquesta formació parlarem de feminismes, interseccionalitat i de la mobilització ciutadana com a acció imprescindible per a la construcció de la democràcia. Ho farem mentres aprenem a construir noves narratives, a desenvolupar campanyes d’activisme mediàtiques i a incorporar accions d’incidència política i social per augmentar el seu impacte.

PROJECTES TRANSFORMADORS

Voleu descobrir l’Enfocament de Gènere i l’Enfocament basat en Drets Humans?
Si voleu desenvolupar projectes transformadors us interessarà conèixer com incorporar la perspectiva feminista i interseccional als vostres projectes i com enfocar-los des de la defensa dels Drets Humans, fent ús de tècniques d’incidència política i social. Aquests enfocaments ens impulsaran a repensar-nos i a redefinir els nostres projectes i campanyes.

CANVI DE NARRATIVES COMUNICATIVES

Necessiteu comunicar millor els vostres projectes i campanyes?
Si us preocupa la polarització de la societat, si voleu arribar a la gent no convençuda, o si voleu comunicar d’una forma diferent, aquesta és la vostra formació. Parlarem de noves narratives, del rol de les emocions i ho farem a partir de campanyes ja existents. 

ACTIVISME FEMINISTA A LES UNIVERSITATS

Us imagineu una universitat més feminista?
Aquesta formació permetrà a l’alumnat identificar els privilegis i opressions des de la perspectiva feminista i interseccional, conèixer la relació entre participació ciutadana, moviments socials i l’enfortiment de la democràcia i facilitarà que les entitats de la Universitat reformulin els seus projectes des de l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans.

*Aquest curs l’impartim anualment a la Universitat Pompeu Fabra